Bé per sort o per desgràcia tinc un MSI Wind el qual faig funcionar amb una Ubuntu. El tema és que volia passar a la karmic per beneficiar-me de les seves fabuloses novetats... bé de fet me basta amb la nova gestió d'energia i un driver d'Intel que no li peguin xungazos...
El cas és que amb la Ubuntu karmic existeixen un parell de bugs que sols afecten al MSI Wind i variants, vaja gràcia. Aquests bugs afegits a la sortida al mercat de portàtils com el Acer Timeline T1810 (com un netbook però de 8h de bateria [6.5 comprovades] i processadors Core 2 Duo de 64bits que deixen ben malament als Atom) han fet que em replanteges el jubilar el Wind... però no... estic fins als collons de comprar un puta portàtil cada dos per tres, aquest espiral consumista és vomitiu i més que repulsiu. El més trist de tot és que tot hi estar-ne conscienciat tornes i tornes a caure...
El cas és que explicaré com posar la karmic al MSI Wind i així poder fer-lo durar més, de pas contaré la historia del que he pogut saber del bug i desfogar-me un poc...
El portàtil presenta 3 problemes:
1.- El brillo de pantalla pipelleja, fent que sigui inusable, a més no se perque quan ho fa l'ordinador va molt més lent, cursor a bots.
2.- Tot dispositiu USB que no estigui connectat a l'arrancada no es reconegut, oblidau vos de pendrives, ratolins, lector de targetes de memoria...
3.- La webcam no funciona, es cert que es USB pero aquesta si que esta connectada a l'arrancada.
Després d'uns dies d'anar passant de la Ubuntu Jaunty (antiga) a la Lucid (en desenvolupament fins que surti a l'abril) passant per la Karmic (actual), emprar paquets de les Debians i dels PPA d'ubuntu he descobert que:
* L'Ubuntu Jaunty funciona bé, però no m'interessa perquè el rendiment de la tarja intel és pèssim i no funciona amb el Blender (hi he de fer una pràctica a la Universitat) i la gestió d'energia (duracioó de la bateria) és millorable.
* La Lucid (Ubuntu futura) és evidentment massa immadura i encara te els bugs de la karmic i supòs que tots els nous associats al desenvolupament, no només no esta arreglat (encara) sinó que serà un martiri.
* A la Karmic amb el kernel 2.6.28 de la Jaunty funcionen els USB i el brillo de pantalla; per tant que no me venguin els subnormals que deixen comentaris al launchpad dient que es un bug de l'udev o el gnome-power-manager. Problema d'aixo... no se que cony passa amb les X o el driver d'Intel que no hi ha acceleració 3D, ni efectes ni moure finestres un poc fluidament ni, evidentment, Blender.
* Al contrari que diuen els llestos dels comentaris del launchpad el kernel 2.6.32+ NO arregla el bug, ni el kernel de ka Lucid, ni els del kernel-mainline del ppa que te un 2.6.32rc8, va exactament igual que el 2.6.31 de la karmic.
I finalment el punt que conte la solució,a mans d'un iluminat entre els 167 (i creixent) embulla-troques del launchpad:
* Si es posa el modul que controla la webcam al blacklist:
sudo echo "blacklist uvcvideo" >> /etc/modprobe.d/blacklist.conf
La webcam deixarà de funcionar i tocar les pilotes als demés USB (si per lo vist és el mòdul del kernel de la webcam que no tira) amb aixo ja tendrem que amb qualsevol kernel funcionen els USB (ja que hi era he deixat el 2.6.32) però el brillo de pantalla encara no funciona, això si sembla que aquest si que té a veure amb el gnome-power-manager ja que si se'l mata la cosa s'arregla, si voleu un altre dimoni que si que funciona es pot emprar el guidance-power-manager de la KDE.
Com que no crec que aquesta entrada sigui útil a ningú no pos els detalls de com fer les coses... enviau-me un correu si voleu els detalls.
Ah i no ús confoneu, sóc un fervent defensor del programari lliure i si, a vegades passen coses com aquesta, l'avantatge es que un es pot queixar, divagar amb el desenvoluapdor, aprendre i sobretot millorar; amb un Wi... com que te l'has de menjar amb patates tampoc te més sentit fer rebombori i al cap i a la fi... es que els windows son una jugueteta... i com a tals els problemets que tenen buag... a qui li importa que a la germana petita li hagi fuit un braç a la Barbie?
Bé salut i... emprau Debian.
dilluns, 30 de novembre del 2009
dimarts, 3 de novembre del 2009
Plantilles OpenOffice
L'OpenOffice és la suite ofimàtica per excel·lència del programari lliure.
Podeu trobar-lo als repositoris de la vostre distribució o baixar-lo per Mac/Windows des de aquí o la seva web.
Hi ha tot un conjunt de programari que a vegades es difícil de trobar per GNU/Linux, en concret volia un editor per fer caràtules de CD i DVD, més concretament per imprimir una capsa de DVD. Doncs la cosa es pot arreglar fàcilment amb una plantilla de OpenOffice, en el meu cas aquesta fa el pes. Com podeu veure la pàgina web de l'enllaç està dedicada a pujar plantilles i extensions (troçets de programa) per augmentar la funcionalitat del OpenOffice. Pegau-hi un cop d'ull en haver-ho de menester ;)
Imatge de deviantart
Imatge de deviantart
Subscriure's a:
Missatges (Atom)