divendres, 13 de juny del 2008

retorn: VICI

Si en l'entrada anterior parlava d'oci aquesta es podria considerar vici...

Per fi he posat la KDE4!! punt u :P. Esta corrent damunt el portàtil que porta una Debian Sid tot i que els paquets de kde4 son de experimental.

Si teniu Debian i la voleu instal·lar-la tot el que heu de fer es posar els repositoris de alioth, actualitzar la llista de paquets, llevar la Kde3 (sudo aptitude remove kde [i el que faci falta...]) i instalar de nou la Kde desde experimental (sudo aptitude install kde -t experimental) record que podeu tenir tranquilement els repositoris de l'experimental al sources.list sense por de grans petades quan faceu un full-upgrade (aka dist-upgrade), ja que només afagara de l'experimental els paquets que ja varen ser instal·lats manualment d'aquella branca.

He de comentar que es mooool més estable que la 4.0, en aquest sentit s'ha millorat moltissim, i en molts altres també. Ara ja pots afegir widgets a la barra de menu, l'ultim com que la vaig provar no es podia i em va partir el task manager (on es veuen les aplicacions actives) i no vaig ser capaç de tornar-lo a posar, amb tot aixo vaig acabar en una crisi profunda i un downgrade a kde 3, fins i tot vaig estar apunt de tornar a Gnome com quan era jove i inexpert... (records a tots es gnomeros)

No obsat hi ha un parell de coses que trop a faltar:
  • Poder modificar l'ubicació dels widgets dins la barra de menú. Si per exemple lleves el menu de KDE (que esta a la esquerra) i després el vols tornar a posar l'afegirà a la dreta i d'allà no es mourà... En una de les petades (crec que en total n'he tingudes 3 en 2 dies) s'en va anar el task manager (com comentava abans que també em va passar a la 4.0) i ara el tenc a la esquerra del tot amb la safa del sistema i el rellota mes a la dreta.
  • Port del kde-guidance-power-manager i knetworkmanager, d'abdós programes només he trobat la versió de kde 3, el primer es per el control de bateria, escalat de freqüència etc... i el segon per la connexió a xarxes wifi, són totalment funcionals però m'estimaria més tenir la versió de KDE4, tot arribarà... Per cert si sap a veure si els han substituït per uns altres o ja esta fer el port que m'avisi.
  • Hauria de venir activat per defecte el paquet gtk-qt-engine-kde4. Aquest paquet es per d'integració de les aplicacions fetes amb GTK, com ara Iceweasel (Firefox), de no tenir-lo posat les aplicacions GTK es veuen més lletges del que ja s'hi varen dissenyar (records amb "carinyo" als fans de GTK) i les fonts es veuen diminutes. Per a instal·lar el paquet simplement heu d'emprar l'apt amb el -t experimental i després anar a panell de control de la KDE (System settings) a l'apartat Appearence -> GTK Styles and Fonts i marcar Use KDE Style in my GTK applications i Use KDE fonts i my GTK applications.
  • També trop a faltar l'opció de poder guardar manualment la sessió, el més divertit es que si es va a System Settings, pestanya Advanced, Session manager etc. hi ha la opció de que es restauri la darrera sessió guardada, però clar no es restaura mai perquè no es pot guardar, o com a mínim no he trobat la manera.
  • Finalment trop que falten bastantes icones que apareixen com un quadrat blanc amb un interrogant.
Tot i aquestes mancances la KDE4 es impressionat i els efectes preciosos (algun un poc lent) , la recoman moltíssim, de fet si no hi ha cap imprevist faig comptes que a partir d'ara sigui el meu entorn de finestres.

3 comentaris:

Marc ha dit...

Just avui pensava: puta Geo que no actualitza es blog!

Marc ha dit...

Som en Marc, no se perque putes surt aquest nom

Rellos ha dit...

Jajaja, tot comentari es ben vingut. Abans de que diguessis que ets en Marc tenia s'impressió de que eres en Valiant... Quines coses.