divendres, 28 de setembre del 2007

Upgrade a la beta de Kubuntu Gusty Gibbon

Fa poc, crec que avui, ha sortit la beta de la Kubuntu Gusty Gibbon 7.10, en les Ubuntu primer surten 5 o 6 alphas que els hi donen noms com knots, tribes o el que sigui..., després la beta, la RC i finalment la versió estable/definitiva/final . Bé doncs de la GG ha sortit la beta i he pensat a fer el dist-upgrade. Primer he anat a ubuntu-nl.org/source-o-matic per tal de generar el sources.list, m'ha sortit aquest:
# Ubuntu supported packages
# GPG key: 437D05B5
deb http://es.archive.ubuntu.com/ubuntu gutsy main restricted
deb http://es.archive.ubuntu.com/ubuntu gutsy-updates main restricted
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu gutsy-security main restricted

# Ubuntu community supported packages
# GPG key: 437D05B5
deb http://es.archive.ubuntu.com/ubuntu gutsy universe multiverse
deb http://es.archive.ubuntu.com/ubuntu gutsy-updates universe multiverse
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu gutsy-security universe multiverse

# Ubuntu backports project
# GPG key: 437D05B5
deb http://es.archive.ubuntu.com/ubuntu gutsy-backports main restricted universe multiverse

L'he posat a /etc/apt/sources.list substituint l'anterior i he posat les claus GPG, per aquestes simplement feis :

gpg --keyserver hkp://subkeys.pgp.net --recv-keys CLAU_GPG
gpg --export --armor CLAU_GPG | sudo apt-key add -
En el meu cas:

gpg --keyserver hkp://subkeys.pgp.net --recv-keys 437D05B5
gpg --export --armor 437D05B5 | sudo apt-key add -
Si la terminal respon amb un OK a la segona ordre és que la cosa va bé.
Ara toca el sudo aptitude update per a actualitzar les fonts de paquets, i a continuació el sudo aptitude dist-upgrade per a baixar i instal·lar-los. Un cop fet basta reinciar l'ordinador, esper que hi hagi hagut sort i no vos petin moltes coses xD.
És molt possible que si teníeu mòduls instal·lats al kernel de manera manual (sense apt) aquestes coses no funcionin, típicament són la targeta gràfica, interfaces de xarxa etc.
Si vos heu quedat sense entorn gràfic loguejau a una terminal (Ctrl+Alt+F
n on n € [1..6]) (aquesta va per tu Jaume Sunyer/Suñer/Suner ;-) ) i posat sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg, responeu a totes les preguntes amb la opció per defecte, menys a la de quin mòdul voleu per a controlar el servidor gràfic que heu de posar vesa, així tindreu entorn gràfic, que per a molts és més còmode per a reconfigurar les coses.

Bé jo deixo el dist-upgrade fent-se, si hi ha alguna anomalia durant l'upgrade vos ho faré saber.

Edit:
L'upgrade ha anat més o menys bé, he tingut un parell de problemes:

- Se han afegit un prarell de kernels al grub, Ubuntu gutsy (development branch), kernel 2.6.22-12-386 i Ubuntu gutsy (development branch), kernel 2.6.22-12-generic, no se per que el -386 no boteja, he de emprar el -generic.

- Les fonts es veuen més petites, he agut te reajustar les des de la configuració de KDE i a vegades del programa en concret, així i tot les aplicacions GTK es veuen amb fonts petites.

No obstant la cosa no ha anat del tot malament, les X no han petat i he pogut provar el dolphin (nou explorador de fitxers de KDE4) encare que la versió de KDE que porta la UGG sigui 3.5.7 . Així i tot he dedicit baixar la iso de la beta de UGG ja que he recordat que tenc la versió de 32bits i el meu AMD és de 64, o sigui que posaré la de 64 per aprofitar més el processador.

2 comentaris:

servo ha dit...

Fer un "pertanyent a" amb el símbol de l'euro, que poc matemàtic latexero professional .. a la teva tesis també ho faràs així!?
jajaja

Ara en serio .. que cony fas? Instala una debian, o no te deixaré entrar a l'Aula. Menos mal que tens un portàtil pur :)

Mos veim dilluns! Ja fris!

Rellos ha dit...

Sí, és un signe de euro xDD, esper que un blogger expert com tu me ensenyi a posar latex :-P. Vaig estar apunt de migrar el sobretaula a debian però me feia ganes povar la Gusty.